Recept
« Terug naar recepten
Pittig rundergehakt
PT30M
Pittig rundergehakt
Een heerlijk pittig rundergehakt recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittig rundergehakt te bereiden
Roerbak de rijst 5-10 min.in een droge wok totdat de korrels rondom goudbruin zijn.Schud de wok tijdens het bakken.Doe de geroosterde rijst in een vijzel en stamp ze met de stamper tot poeder.Verhit de olie en roerbak citroengras,rode pepers,knoflook en gember 3 min.Voeg het gehakt toe en roerbak totdat het verkleurt,verkruimel het tijdens het bakken.Besprenkel het gare vlees met citroensap en vissaus.Voeg de gemalen rijst toe en roerbak het gehhel 1 min.Schep het vlees op een plate schaal en bestrooi het gerecht met de fijngehakte korianderblaadjes.
Serveer er roergebakken groenten en gekookte rijst of mie toe.
Serveer er roergebakken groenten en gekookte rijst of mie toe.