Recept
« Terug naar recepten
Pittig soepie
PT60M
Pittig soepie
Een heerlijk pittig soepie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ramon Beuk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittig soepie te bereiden
Snijd de uien en knoflook met schil en al in grove stukken. Meng het met de poulet, de ongesneden(!) Madame Jeanette peper en 1,5 liter water.
Breng het geheel aan de kook en laat het zonder deksel rustig koken tot er nog 1 liter vocht over is.
Voeg dan de vissaus en sojasaus toe en verwijder de peper. Kook de noedels in ruim kokend water en spoel ze koud.
Maak midden in een diep bord een hoopje van de noedels en schep de soep er voorzichtig naast. Strooi als laatste wat fijngehakte koriander over het bord.
Breng het geheel aan de kook en laat het zonder deksel rustig koken tot er nog 1 liter vocht over is.
Voeg dan de vissaus en sojasaus toe en verwijder de peper. Kook de noedels in ruim kokend water en spoel ze koud.
Maak midden in een diep bord een hoopje van de noedels en schep de soep er voorzichtig naast. Strooi als laatste wat fijngehakte koriander over het bord.