In mijn groentepakket van deze week zat een schattig klein rode kooltje (zie foto). Hier kreeg ik dus 280 gram schoon van gesneden.
Wat was deze lekker van smaak!!!! Nadat ik het had voorgekookt en even had overgoten in de vergiet met wat azijn om de kleur mooi te houden, moest ik natuurlijk even proeven. Gelukkig bleef er nog wel wat over om te roerbakken.
Recept
« Terug naar recepten
Pittig speklapje met pittige rode kool
PT35M
Pittig speklapje met pittige rode kool
Een heerlijk pittig speklapje met pittige rode kool recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Allerhande
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittig speklapje met pittige rode kool te bereiden
Maak van 2 eetlepeltjes sambal en de ketjap een lekker prutje.
Wrijf hiermee de in drie stukken gesneden speklap mee in (ik vind dit altijd het beste gaan gewoon met de handen).
Laat dit minimaal 30 minuten staan. Dit kun je dus op willekeurig moment doen; ´t wordt alleen maar lekkerder als het langer is gemarineerd.
Snijd de rode kool in reepjes (eerst de hele kool in vieren delen, stronkje eruit) en kook dit in een beetje water zo´n 10 minuten. Laat uitlekken in een vergiet.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de stukken gemarineerde speklap in zo´n 20/30 minuten gaar en knapperig. Pas op voor verbranden van de sambal, dus het vuur niet te hoog.
Verhit in een wok wat olijfolie en roerbak hier de rode kool in. Roer er een eetlepel sambal door en blijf wokken tot het gloeiend is.
Serveer de rode kool en het speklapje op een bord en strooi er gebakken uitjes over.
Rijst is er best lekker bij; ik heb er niets bij gegeten omdat het gerecht op zich al best veel was.
Wrijf hiermee de in drie stukken gesneden speklap mee in (ik vind dit altijd het beste gaan gewoon met de handen).
Laat dit minimaal 30 minuten staan. Dit kun je dus op willekeurig moment doen; ´t wordt alleen maar lekkerder als het langer is gemarineerd.
Snijd de rode kool in reepjes (eerst de hele kool in vieren delen, stronkje eruit) en kook dit in een beetje water zo´n 10 minuten. Laat uitlekken in een vergiet.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de stukken gemarineerde speklap in zo´n 20/30 minuten gaar en knapperig. Pas op voor verbranden van de sambal, dus het vuur niet te hoog.
Verhit in een wok wat olijfolie en roerbak hier de rode kool in. Roer er een eetlepel sambal door en blijf wokken tot het gloeiend is.
Serveer de rode kool en het speklapje op een bord en strooi er gebakken uitjes over.
Rijst is er best lekker bij; ik heb er niets bij gegeten omdat het gerecht op zich al best veel was.
Els zegt: