Recept
« Terug naar recepten
Pittige bonen-groentesoep- een stevige maaltijdsoep
PT30M
Pittige bonen-groentesoep- een stevige maaltijdsoep
Een heerlijk pittige bonen-groentesoep- een stevige maaltijdsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige bonen-groentesoep- een stevige maaltijdsoep te bereiden
Giet de bonen uit de glazen potten en spoel ze af. Was de linzen.
Bereiden:
Bak de spekblokjes in een grote soeppan knapperig en lichtbruin. Voeg de bouillon toe. Breng de bouillon aan de kook en doe de linzen in de hete bouillon. Kook ze op een matig vuur bijna gaar. De kooktijd van linzen varieert. Let op de kooktijd die op de verpakking staat vermeld. Doe de tuinbonen, velderwtjes, witte bonen en soepgroente in de soeppan en laat alles nog een minuut of 5 zachtjes koken. Breng de soep op smaak met sambal oelek.
Tip:
Is er soep overgebleven? Maak er dan een 'nieuwe' soep van door er een pakje of blikje gezeefde tomaten en een beetje oregano doorheen te roeren.
Bereiden:
Bak de spekblokjes in een grote soeppan knapperig en lichtbruin. Voeg de bouillon toe. Breng de bouillon aan de kook en doe de linzen in de hete bouillon. Kook ze op een matig vuur bijna gaar. De kooktijd van linzen varieert. Let op de kooktijd die op de verpakking staat vermeld. Doe de tuinbonen, velderwtjes, witte bonen en soepgroente in de soeppan en laat alles nog een minuut of 5 zachtjes koken. Breng de soep op smaak met sambal oelek.
Tip:
Is er soep overgebleven? Maak er dan een 'nieuwe' soep van door er een pakje of blikje gezeefde tomaten en een beetje oregano doorheen te roeren.