Recept
« Terug naar recepten
Pittige duif
PT60M
Pittige duif
Een heerlijk pittige duif recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Pittige duif te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de teentjes knoflook en halveer ze. Verkruimel de chilipepers en maal het korianderzaad.
Bestrooi de duiven vanbinnen en -buiten royaal met zout, peper, koriander en chilipeper.
Verhit de braadpan die groot genoeg is om vier duiven naast elkaar in te leggen. Laat de olijfolie heet worden en bak de duiven rondom bruin. Voeg de knoflook toe met het kaneelstokjes, de tomaten en de wijn en rasp de nootmuskaat erboven. Voeg zout en peper toe.
Breng alles aan de kook en zet de dit onafgedekt in de oven tot de poten makkelijk van het lijf losgemaakt kunnen worden (circa 45 minuten)
Bestrooi de duiven vanbinnen en -buiten royaal met zout, peper, koriander en chilipeper.
Verhit de braadpan die groot genoeg is om vier duiven naast elkaar in te leggen. Laat de olijfolie heet worden en bak de duiven rondom bruin. Voeg de knoflook toe met het kaneelstokjes, de tomaten en de wijn en rasp de nootmuskaat erboven. Voeg zout en peper toe.
Breng alles aan de kook en zet de dit onafgedekt in de oven tot de poten makkelijk van het lijf losgemaakt kunnen worden (circa 45 minuten)