Recept
« Terug naar recepten
Pittige eend met chilipepers
PT30M
Pittige eend met chilipepers
Een heerlijk pittige eend met chilipepers recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige eend met chilipepers te bereiden
Spoel de eendenfilet onder de kraan af en dep ze droog met keukenpapier en snijd ze in dunne reepjes. Meng voor de marinade 2 el. lichte sojasaus, aardappelmeel, eiwit en 3 el. olie. Voeg de eendreepjes toe en roer alles door elkaar en laat het 15 min. marineren. Meng voor de saus de arachideolie, resterende lichte sojasaus, maizena, rijstwijn, azijn, oestersaus, donkere sojasaus en 3 el. water in een schaal en zet het apart. Verhit de resterende olie in de wok en bak de eend 1 min en haal deze uit de wok en houd ze warm. Giet alles af, maar houd ca. 75 ml. olie over. Verhit dit opnieuw en roerbak hierin de gember 1 min. Doe de eend weer in de wok met de lente-uitjes en de chilipepers en roerbak alles nog 2 min. Giet de marinade en saus erbij en roerbak het 1 min. tot het goed warm is geworden.
Serveer er pandanrijst bij.
Serveer er pandanrijst bij.