Recept
« Terug naar recepten
Pittige erwtensoep
PT60M
Pittige erwtensoep
Een heerlijk pittige erwtensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Danny Hoogeveen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige erwtensoep te bereiden
Breng 2 l water met de bouillontablet, de spliterwten, de hamschijf, de ui, het laurierblad en peper en zout naar smaak in een ruime pan aan de kook.
Schep het schuim van de soep en laat de soep 45 min. koken.
Schep het vlees met een schuimspaan uit de soep. Neem het vlees van het bot en verdeel het in stukjes. Voeg het met de bacon aan de soep toe.
Roer de groenten, de peper en de selderij door de soep en voeg peper en zout naar smaak toe.
Kook de groenten in ± 30 min. gaar. Roer de soep goed door en schep de soep in de borden. Lekker met roggebrood met ontbijtspek.
Schep het schuim van de soep en laat de soep 45 min. koken.
Schep het vlees met een schuimspaan uit de soep. Neem het vlees van het bot en verdeel het in stukjes. Voeg het met de bacon aan de soep toe.
Roer de groenten, de peper en de selderij door de soep en voeg peper en zout naar smaak toe.
Kook de groenten in ± 30 min. gaar. Roer de soep goed door en schep de soep in de borden. Lekker met roggebrood met ontbijtspek.
Mr. Q zegt: