Recept
« Terug naar recepten
Pittige kipspiesjes
PT30M
Pittige kipspiesjes
Een heerlijk pittige kipspiesjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige kipspiesjes te bereiden
Roer in een schaal de knoflook,sambal,sojasaus en 1 eetlepel olie door elkaar.Schep de kip erdoor en marineer hem 15 minuten.Verwarm de oven voor op 225 graden.Verhit in een antiaanbakpan de currypasta.Schep de rijst erdoor en bak 1 minuut.Voeg de bouillon toe en kook de rijst gaar in 20 minuten met de deksel op de pan op laag vuur.steek de kiprepen zig zag aan de satéstokjes,leg ze in een braadslede en rooster de kipspiesjes in de oven in 10 minuten gaar en bruin.keer ze regelmatig en bestrijk ze dan met de marinade.Bereid de stoomgroenten in de magnetron volgens de aanwijzing op de verpakking.Schep de stoomgroenten door de curryrijst en schep deze in diepe borden.Leg de kipspiesjes er bovenop.