Recept
« Terug naar recepten
Pittige ovenschotel met witte kool
PT65M
Pittige ovenschotel met witte kool
Een heerlijk low budget recept met een pittige bite.
Recept van:
Anja van der Veer
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
21
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige ovenschotel met witte kool te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Maak de puree volgens aanwijzingen op de verpakking. Schep de gerapte kaas erdoor.
Rul het gehakt in een grote anti-aanbakpan (wok) zonder vet. Voeg de uien toe en fruit ze gedurende 5 minuten. Indien nodig een klein scheutje olijfolie toevoegen. Dan de vers gemalen peper, het bouillonblokje, de sambal en een flinke scheut ketjap manis erbij doen en goed doorroeren. In delen de uitgelekte gesneden witte kool toevoegen en onder voortdurend omscheppen bijna gaar bakken. Schep in de ingevette ovenschaal het gehakt/koolmengsel gelijkmatig. De kaaspuree er bovenop scheppen en gelijkmatig verdelen.
Zet de ovenschotel in de voorverwamde oven gedurende ongeveer 40 á 45 minuten (tot de puree een mooi bruin korstje heeft)
Maak de puree volgens aanwijzingen op de verpakking. Schep de gerapte kaas erdoor.
Rul het gehakt in een grote anti-aanbakpan (wok) zonder vet. Voeg de uien toe en fruit ze gedurende 5 minuten. Indien nodig een klein scheutje olijfolie toevoegen. Dan de vers gemalen peper, het bouillonblokje, de sambal en een flinke scheut ketjap manis erbij doen en goed doorroeren. In delen de uitgelekte gesneden witte kool toevoegen en onder voortdurend omscheppen bijna gaar bakken. Schep in de ingevette ovenschaal het gehakt/koolmengsel gelijkmatig. De kaaspuree er bovenop scheppen en gelijkmatig verdelen.
Zet de ovenschotel in de voorverwamde oven gedurende ongeveer 40 á 45 minuten (tot de puree een mooi bruin korstje heeft)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mariska zegt:
Anja zegt:
lemkevlemke zegt:
geabruining zegt:
Ook de kerrie (pikant) heb ik mee gebakken. Ik heb nog een portie over...: dat eet ik deze week met rijst lijkt me ook heerlijk:p
Lucie zegt:
Dank je voor je recept!