Recept
« Terug naar recepten
Pittige pompoencurry
PT40M
Pittige pompoencurry
Een heerlijk pittige pompoencurry recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige pompoencurry te bereiden
Verhit de olie en voeg de mosterdzaadjes en chilivlokken toe. Zodra de mosterdzaadjes beginnen te poppen roer je de gehakte ui erdoor. Fruit de ui op middelhoog vuur ca. 5 minuten. Doe de gember en knoflook erbij en bak kort mee.
Roer de kerriepoeder, sereh poeder (citroengras), en de komijn door de uien en bak 30 seconden mee. Doe de pompoen erbij.
Giet de fijngehakte tomaten en kokosmelk erbij en roer goed door alvorens je de bouillon toevoegt. Breng op smaak met een theelepel zout en de gedroogde munt. Breng aan de kook en laat de pompoen zonder deksel in ca. 25 minuten gaar worden.
Breng de curry op smaak met het limoensap en garneer met de fijngesneden koriander.
tip:
Serveer met gegrilde witvis en rijst.
Roer de kerriepoeder, sereh poeder (citroengras), en de komijn door de uien en bak 30 seconden mee. Doe de pompoen erbij.
Giet de fijngehakte tomaten en kokosmelk erbij en roer goed door alvorens je de bouillon toevoegt. Breng op smaak met een theelepel zout en de gedroogde munt. Breng aan de kook en laat de pompoen zonder deksel in ca. 25 minuten gaar worden.
Breng de curry op smaak met het limoensap en garneer met de fijngesneden koriander.
tip:
Serveer met gegrilde witvis en rijst.