KookJij

Pittige reuzenpasta met zeevruchten

Een heerlijk pittige reuzenpasta met zeevruchten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: aldi
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige reuzenpasta met zeevruchten te bereiden

  1. Haal de scampi’s de avond ervoor uit de diepvries om te ontdooien. Pel de knoflook en snipper fijn. Kook de pasta al dente in gezouten water. Giet af maar houd een beetje van het kookvocht apart. Stoof de knoflook glazig in een diepe pan met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de pastasaus, de vissalade met groenten, de kleine octopussen en het restje kookvocht toe. Verwarm op een matig vuur en haal eraf zodra de saus begint te pruttelen. Dep de scampi’s droog en kruid met pilipili en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de scampi’s kort aan beide kanten tot ze rozig beginnen te kleuren. Haal uit de pan zodat ze niet verder garen. Hak het grootste deel van de basilicum fijn. Meng op het laatste moment onder de pastasaus. Meng ook het grootste deel van de scampi’s onder de pastasaus. Verdeel de pasta over 4 borden en lepel er telkens wat saus over. Rasp er de Parmezaanse kaas over. Werk af met de rest van de scampi’s, de basilicum en nog een beetje pilipili.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst