Recept
« Terug naar recepten
Pittige tomatensoep met omeletreepjes
PT45M
Pittige tomatensoep met omeletreepjes
Een heerlijk pittige tomatensoep met omeletreepjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Dimitri Peeters
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige tomatensoep met omeletreepjes te bereiden
Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok zo heet worden dat hij begint te walmen. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de soepgroenten ca. 3 minuten.
Roer er vervolgens de boemboe, de gezeefde tomaten, 5 dl water en 1-2 eetlepels sambal (hoe meer hoe heter!) door. Breng de soep aan de kook en laat ca. 5 minuten op een laag vuur zachtjes koken. Breng verder op smaak met een scheutje ketjap.
Was en snijd ondertussen de lente-uitjes in schuine, dunne plakjes. Klop 2 eieren los met 2 theelepels sambal. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin het eimengsel totdat de bovenkant wat droog is. Keer de omelet en bak deze kant ca 1 minuut. Neem de omelet uit de pan, rol op en snijd in dunne reepjes. Verdeel de omeletreepjes over soepkommen.
Schep de soep in diepe kommen en verdeel de lente-uitjes en gebakken uitjes erover.
Roer er vervolgens de boemboe, de gezeefde tomaten, 5 dl water en 1-2 eetlepels sambal (hoe meer hoe heter!) door. Breng de soep aan de kook en laat ca. 5 minuten op een laag vuur zachtjes koken. Breng verder op smaak met een scheutje ketjap.
Was en snijd ondertussen de lente-uitjes in schuine, dunne plakjes. Klop 2 eieren los met 2 theelepels sambal. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin het eimengsel totdat de bovenkant wat droog is. Keer de omelet en bak deze kant ca 1 minuut. Neem de omelet uit de pan, rol op en snijd in dunne reepjes. Verdeel de omeletreepjes over soepkommen.
Schep de soep in diepe kommen en verdeel de lente-uitjes en gebakken uitjes erover.