Recept
« Terug naar recepten
Pittige vissoep
PT60M
Pittige vissoep
Een heerlijk pittige vissoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Charlotte Hagting
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige vissoep te bereiden
Maak de garnalen schoon maar gooi de kop het staartje en de schillen, scherpe pepers, knoflook in een pan met water. Zet de pan op het vuur en maak ondertussen de vis klein en kook de mosselen in een aparte pan 5-10 min stoven.
Haal de mosselen uit de schelpen en doe die bij de stukjes vis. Na een half uurtje de pan met schillen en koppen van de garnalen door de zeef halen. Vocht opvangen en terug doen in de pan. Haal de pepertjes wel uit het geheel. Voeg de soepgroente toe en kook het geheel tot dat de groente gaar is. Pureer de soepgroente. Voeg de room toe en bouillonblokje toe.
Voeg de mosselen en vis en eventueel garnalen toe. Op smaak brengen met peper en zout.
Haal de mosselen uit de schelpen en doe die bij de stukjes vis. Na een half uurtje de pan met schillen en koppen van de garnalen door de zeef halen. Vocht opvangen en terug doen in de pan. Haal de pepertjes wel uit het geheel. Voeg de soepgroente toe en kook het geheel tot dat de groente gaar is. Pureer de soepgroente. Voeg de room toe en bouillonblokje toe.
Voeg de mosselen en vis en eventueel garnalen toe. Op smaak brengen met peper en zout.
Mijn kookverhaal (Charlotte Hagting)
Ach ja op een zondagmiddag gooide ik dus de bouillon dus vrolijk weg en kon overnieuw beginnen. Niet handig dus.