Recept
« Terug naar recepten
Pittige witloofsoep
PT45M
Pittige witloofsoep
Een heerlijk pittige witloofsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige witloofsoep te bereiden
Spoel het witloof en snij het fijn. Laat 50 g boter smelten in een pan en voeg de ui toe. Laat even stoven. Voeg dan het witloof toe en laat 10 minuten sudderen. Kruid met peper en zout.
Giet er de wijn bij, laat even verdampen en voeg dan 650 ml melk, de kippenbouillon en de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook. Meng de bloem met de resterende melk en het currypoeder en voeg bij de soep. Roer goed.
Kook 25 minuten op een middelmatig vuur.
Werk af met de gemalen parmezaan en de rest van de boter.
Giet er de wijn bij, laat even verdampen en voeg dan 650 ml melk, de kippenbouillon en de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook. Meng de bloem met de resterende melk en het currypoeder en voeg bij de soep. Roer goed.
Kook 25 minuten op een middelmatig vuur.
Werk af met de gemalen parmezaan en de rest van de boter.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jeannine Van Immerseel zegt:
Dank je om dit lekker recept te willen delen.
Jenny Camps zegt:
Dank je wel voor dit heerlijke voorgerecht!!! :)
Erwin Elens zegt:
Groetjes, Erwin.
Jenny zegt:
Soms zit ik in tijdnood....!!!
Alvast bedankt en warme groet :}
Martine De Clercq zegt:
De pittige witloofsoep is meer als een ster waard, heb de muis te vroeg los gelaten.
Sorry
Erwin Elens zegt: