Recept
« Terug naar recepten
Pittige wortelsoep met geitenkaas
PT30M
Pittige wortelsoep met geitenkaas
Een heerlijk pittige wortelsoep met geitenkaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige wortelsoep met geitenkaas te bereiden
1. Schraap de wortels schoon en snij ze in stukjes. Schil de courgette en snij hem in stukjes. Snipper ui en knoflook en fruit ze aan in wat boter. Doe er de wortels en de courgettes bij, kruid met het chili- en komijnpoeder en laat even stoven zodat alle smaken vrijkomen. Schenk er de bouillon bij en laat 15 à 20 minuten koken tot de wortels gaar zijn.
2. Mix de soep en kruid bij met peper en zout. Snij het brood in dobbelsteentjes en bak ze knapperig in wat boter. Snij de geitenkaas in blokjes. Serveer de soep goed heet met de kaas en de croutons.
2. Mix de soep en kruid bij met peper en zout. Snij het brood in dobbelsteentjes en bak ze knapperig in wat boter. Snij de geitenkaas in blokjes. Serveer de soep goed heet met de kaas en de croutons.
anjo zegt: