Recept
« Terug naar recepten
Pittige Zigeunersaus
PT30M
Pittige Zigeunersaus
Lekker pittig sausje om bij een zigeunerschnitzel te eten.
Maar ook erg lekker bij de BBQ
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige Zigeunersaus te bereiden
- Maak de ui en knoflook schoon en snij klein.
- Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en laat deze verwarmen(niet te heet).
- De ui en knoflook fruiten in de olijfolie, niet bakken.
- De sambal en tomatenpuree toevoegen en even meebakken.
- De paprika's en augurken kleinsnijden en bij de ui/tomatenprutje doen en weer even meebakken.
- De tomatenketchup toevoegen en doorroeren.
- Dan voorzichtig de bouillon erbij, misschien heb je niet alles nodig dus doe dit voorzichtig scheutje voor scheutje.
- Met een maizenapapje beetje binden en zodat het een mooie glanzende kleur krijgt.
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Ik was op zoek naar een zigeunersausje maar de meeste ingrediënten die je bij misschien wel hele lekkere sauzen nodig had, had ik niet in huis, dus ben ik maar een beetje zelf gaan uitproberen en vond deze aardig gelukt.