Recept
« Terug naar recepten
Pittige zoetzure chillisaus
PT20M
Pittige zoetzure chillisaus
Een heerlijk pittige zoetzure chillisaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige zoetzure chillisaus te bereiden
Snij de rode chilipepers fijn.
Pers het teentje knoflook boven de chilipepers
Hak de verse koriander en voeg bij de chilipepers
Snij de verse gemberwortel in fijn en voeg bij de chilipepers
Doe de suiker in een kleine steelpan en maak deze al roerend warm tot zeer warm.
Blijf vooral een roerbeweging maken met de pan want het is de bedoeling dat de suiker verhit zonder te carameliseren!
Op het moment dat de suiker begint te smelten voegt u de tomatenpuree toe en ook de rijstazijn om de pan te blussen.
Voeg de chilipepers, look, gemberwortel, koriander en zout toe
Laat nog een 10-tal minuutjes zachter verder koken tot het sausje een beetje stroperig wordt
Laat afkoelen en serveer koud !
Tip
Het verhitten van de suiker is geen noodzaak maar de tomatenpuree die geblust wordt met de rijstazijn in de hete suiker zorgen voor een dieprode dipsaus
Pers het teentje knoflook boven de chilipepers
Hak de verse koriander en voeg bij de chilipepers
Snij de verse gemberwortel in fijn en voeg bij de chilipepers
Doe de suiker in een kleine steelpan en maak deze al roerend warm tot zeer warm.
Blijf vooral een roerbeweging maken met de pan want het is de bedoeling dat de suiker verhit zonder te carameliseren!
Op het moment dat de suiker begint te smelten voegt u de tomatenpuree toe en ook de rijstazijn om de pan te blussen.
Voeg de chilipepers, look, gemberwortel, koriander en zout toe
Laat nog een 10-tal minuutjes zachter verder koken tot het sausje een beetje stroperig wordt
Laat afkoelen en serveer koud !
Tip
Het verhitten van de suiker is geen noodzaak maar de tomatenpuree die geblust wordt met de rijstazijn in de hete suiker zorgen voor een dieprode dipsaus
miaharke zegt: