Is ook erg lekker om een rood pepertje toe te voegen.
Helaas niet meer aanwezig in de diepvries.
Ach, wat extra sambal (manis) is ook lekker!
Is trouwens ook lekker met een stukje rookworst.
Recept
« Terug naar recepten
Pittige zuurkool met paprika, chorizo en sambal
PT30M
Pittige zuurkool met paprika, chorizo en sambal
Vroeger maakte ik dit als stamppot met aardappelen dus.
Ook zonder is het verrukkelijk!!!
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
6 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige zuurkool met paprika, chorizo en sambal te bereiden
- Kook de zuurkool (ongeveer 15 minuten) en
- bak ondertussen de chorizo (in blokjes) zachtjes uit
- haal deze uit de pan en smoor de paprika (in stukjes) in het chorizo-olietje
- uiteraard heb je het zuurkoolspek al gekookt (ha ha...)
- laat de zuurkool uitlekken envoeg de chorizo, paprika en de sambal toe
- verwarm het geheel en doe er eventueel nog wat extra sambal bij en
- voeg uiteraard het spek toe.
Mijn kookverhaal (Gea Bruining)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Hilde Dumont zegt:
Alie Arts zegt: