Recept
« Terug naar recepten
Pittige kip uit de tajine
PT90M
Pittige kip uit de tajine
Ik hou enorm veel van kip, op welke manier dan ook maar bereid. Kip, heel langzaam gegaard neemt geweldig veel smaken op, vandaar dat ik het nu in de tajine heb bereid.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige kip uit de tajine te bereiden
- Verwarm de tajine op een kalm vuurtje
- Doe de olijfolie er in
- Smeer de kipstukken in met sambal aangelengd met een klein scheutje ketjap
- Als de olijfolie heet genoeg is braad dan de kipstukken aan beide kanten even aan
- Voeg de ui, knoflook, paprika en peen toe
- Doe ook de kruiderij er bij
- Hussel een beetje totdat alles is verwarmd
- Voeg de kippenbouillon toe
- Laat een klein uurtje prutten op een heeeeeeeel laag vuurtje
- Lekker met een stukje brood (heerlijk soppen), rijst of doodgewoon met aardappels
Mijn kookverhaal (Gea Bruining)
Ik had al heel lang niets meer in de tajine gemaakt, en aangezien ik deze week de "Surinaamse stoofpot in de tajine" van Anna Koudys zag voorbij komen, besloot ik vanochtend dat ik "iets" met kip zou gaan maken.Ik heb er geen spijt van!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Riet Noordzij-Toebak zegt:
Ik heb laten garen in de oven op 180°C Duurt ook een uur.
Ik heb een gewone braadpan gebruikt, in de oven heb je iets minder vocht nodig.
gea zegt:
Tanja zegt:
Anna Koudys zegt:
gea zegt:
Leuk dat je het even meldt; dank je.
Groetjes en nog veel kookplezier!