KookJij

Pittige kip uit de tajine

Ik hou enorm veel van kip, op welke manier dan ook maar bereid. Kip, heel langzaam gegaard neemt geweldig veel smaken op, vandaar dat ik het nu in de tajine heb bereid.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige kip uit de tajine te bereiden

  1. Verwarm de tajine op een kalm vuurtje
  2. Doe de olijfolie er in
  3. Smeer de kipstukken in met sambal aangelengd met een klein scheutje ketjap
  4. Als de olijfolie heet genoeg is braad dan de kipstukken aan beide kanten even aan
  5. Voeg de ui, knoflook, paprika en peen toe
  6. Doe ook de kruiderij er bij
  7. Hussel een beetje totdat alles is verwarmd
  8. Voeg de kippenbouillon toe
  9. Laat een klein uurtje prutten op een heeeeeeeel laag vuurtje
  10. Lekker met een stukje brood (heerlijk soppen), rijst of doodgewoon met aardappels

Mijn kookverhaal (Gea Bruining)

Ik had al heel lang niets meer in de tajine gemaakt, en aangezien ik deze week de "Surinaamse stoofpot in de tajine" van Anna Koudys zag voorbij komen, besloot ik vanochtend dat ik "iets" met kip zou gaan maken.Ik heb er geen spijt van!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gea

gea zegt:
Wat fijn dat jullie ook zo hebben genoten van dit recept, Riet!
Leuk dat je het even meldt; dank je.
Groetjes en nog veel kookplezier!
Riet Noordzij-Toebak

Riet Noordzij-Toebak zegt:
We hebben vanavond heerlijk gegeten dankzij dit overheerlijke recept.
Ik heb laten garen in de oven op 180°C Duurt ook een uur.
Ik heb een gewone braadpan gebruikt, in de oven heb je iets minder vocht nodig.
gea

gea zegt:
Ja hoor, Tanja. Ook in een hapjespan, of nog beter een braadpan met dikke bodem kun je dit gerecht klaarmaken. Ik heb zelf een tajine zonder luchtgaatje, dus eenontluchtingsgaatje in je deksel in niet echt nodig. Zonder ontluchtingsgaatje heb je minder vocht nodig in je gerecht. Veel kookplezier ermee!
Tanja

Tanja zegt:
Dit ziet er inderdaad heel lekker uit. Ik heb (nog) geen tajine, Kun je het ook bereiden in een koekenpan met dikke bodem en een deksel met ontluchtingsgaatje? Eventueel op een sudderplaatje? Pittige kip uit de tajine, zonder tajine :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Deze gaat ook bij mijn favorieten! Ik ben een Tajine fan en dit recept ziet er heerlijk uit.