Door het gehakt als laatste erop te doen trekken de kruiden en smaken van het gehakt door de hele pizza.
Je kan er eventueel wat fijngesneden ijsbergsla over strooien voor het serveren.
Recept
« Terug naar recepten
Pizza alla sem (met aardappel)
PT60M
Pizza alla sem (met aardappel)
Mijn zoon is gek op aardappelen, zo kwam het idee om ze ook op een pizza te leggen, samen met zijn overige favoriete toppings!
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pizza alla sem (met aardappel) te bereiden
- Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes.
- Kook de aardappel plakjes net niet gaar en bak het gehakt in een pan rul en kruid het gehakt met het verkruimelde bouillonblokje, peper en oregano.
- Snijd de uien en tomaten in dunne plakjes.
- Haal de pizzabodem uit de verpakking en rol hem uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de bodem 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200C.
- Verdeel de tomatensaus uit het potje over de bodem.
- Verdeel eerst de aardappelplakjes erover, dan de tomaten, uien en als laatste het gehakt.
- De mozarella en geraspte kaas erover verdelen en nog wat oregano erover strooien.
- Afbakken in de voorverwarmde oven op 200C tot de kaas lekker bubbelt en de randen bruin kleuren.