Voor de variatie in de glutenvrije keuken.
Deze bodem is vele malen lekkerder,
dan de kant en klare bodems.
Recept
« Terug naar recepten
Pizza bodem gluten vrij
PT90M
Pizza bodem gluten vrij
Een heerlijk pizza bodem gluten vrij recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Manna Arendsen
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pizza's
- > Dieet & Slank - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Amifoods
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pizza bodem gluten vrij te bereiden
BEREIDING:
1. Verwarm de oven voor op 225ºC.
2. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
3. Verwarm de melk tot 37ºC en roer de gist en de suiker los in een beetje van de melk.
4. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed goed totdat er een samenhangende bol ontstaat.
5. Rol het deeg uit tot een bodem van 1/2cm. of iets dunner.
6. Laat de bodem, afgedekt met plastic, op een bakplaat een 1/2 uur op kamertemperatuur rijzen.
7. Breng de gewenste vulling op de bodem.
8. Bak de bodem gedurende 20-30 minuten met vulling (afhankelijk van de hoeveelheid vulling)
in het midden van de oven.
1. Verwarm de oven voor op 225ºC.
2. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
3. Verwarm de melk tot 37ºC en roer de gist en de suiker los in een beetje van de melk.
4. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed goed totdat er een samenhangende bol ontstaat.
5. Rol het deeg uit tot een bodem van 1/2cm. of iets dunner.
6. Laat de bodem, afgedekt met plastic, op een bakplaat een 1/2 uur op kamertemperatuur rijzen.
7. Breng de gewenste vulling op de bodem.
8. Bak de bodem gedurende 20-30 minuten met vulling (afhankelijk van de hoeveelheid vulling)
in het midden van de oven.