KookJij

Pizza deeg

Een heerlijk pizza deeg recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pizza deeg te bereiden

1 zakje gist in de kom doen en warm water toevoegen ongeveer tot je vingertop onder staat. bloem en 3 eetlepels bruine suiker toevoegen dat het een lekker papje gaat vormen dus bloem naar inzicht kan niet fout gaan. doe door de bloem wat zout indien gewenst.
Zet dit in de oven op 40 graden voor een half uurtje dat het goet kan rijzen. na een half uurtje een beker warm water toevoegen en bloem dat het papje meer volume gaat krijgen en zet het nog even een half uurtje terug in de oven. als dit zijn werk heeft gedaan kan je het deeg gaan maken. Bloem toevoegen en kneeden tot een mooi en soepel deeg ongeveer 10 min. Zet dit geheel een uurtje of 1,5 tot 2 uur weg onder een doek en is dan gebruiks klaar. snij het in vier of 5 stukken en wat je niet gebruikt kan je in de vriezer of koelkast bewaren. Maak er een mooie bal van en rol hem met de deegroller mooi rond. en bekleden maar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

René

René zegt:
Hallo Marian,

Je kan het door het deeg doen!! Maar ik doe het als laatste over de pizza.

Groetjes René
Marian

Marian zegt:
Wanneer gebruik je de pizza kruiden die je bij de ingrediënten benoemt?
René

René zegt:
Klopt is het licht en genomen met een mobiel.

Over he zout ben ik het helemaal met je eens maar ik heb er nog nooit geen problemen mee gehad. Ik doe het door de bloem aan de buitenzijde van de kom dus komt later pas in aanraking met de gist. Maar je hebt volkomen gelijk het kan ook later.

Eet smakelijk
dawh

dawh zegt:
dank voor dit recept. Ik zou echter zout pas op het laatst toevoegen omdat de gistbacterien hierdoor dood gaan.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo René , sorry maar een raar kleurtje voor de pizza , kan natuurlijk aan de lichtinval zijn ... Groetjes van ons 3 :);):p