Recept
« Terug naar recepten
Pizza deeg
PT180M
Pizza deeg
Een heerlijk pizza deeg recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
rene catsburg
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pizza deeg te bereiden
1 zakje gist in de kom doen en warm water toevoegen ongeveer tot je vingertop onder staat. bloem en 3 eetlepels bruine suiker toevoegen dat het een lekker papje gaat vormen dus bloem naar inzicht kan niet fout gaan. doe door de bloem wat zout indien gewenst.
Zet dit in de oven op 40 graden voor een half uurtje dat het goet kan rijzen. na een half uurtje een beker warm water toevoegen en bloem dat het papje meer volume gaat krijgen en zet het nog even een half uurtje terug in de oven. als dit zijn werk heeft gedaan kan je het deeg gaan maken. Bloem toevoegen en kneeden tot een mooi en soepel deeg ongeveer 10 min. Zet dit geheel een uurtje of 1,5 tot 2 uur weg onder een doek en is dan gebruiks klaar. snij het in vier of 5 stukken en wat je niet gebruikt kan je in de vriezer of koelkast bewaren. Maak er een mooie bal van en rol hem met de deegroller mooi rond. en bekleden maar.
Zet dit in de oven op 40 graden voor een half uurtje dat het goet kan rijzen. na een half uurtje een beker warm water toevoegen en bloem dat het papje meer volume gaat krijgen en zet het nog even een half uurtje terug in de oven. als dit zijn werk heeft gedaan kan je het deeg gaan maken. Bloem toevoegen en kneeden tot een mooi en soepel deeg ongeveer 10 min. Zet dit geheel een uurtje of 1,5 tot 2 uur weg onder een doek en is dan gebruiks klaar. snij het in vier of 5 stukken en wat je niet gebruikt kan je in de vriezer of koelkast bewaren. Maak er een mooie bal van en rol hem met de deegroller mooi rond. en bekleden maar.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
René zegt:
Over he zout ben ik het helemaal met je eens maar ik heb er nog nooit geen problemen mee gehad. Ik doe het door de bloem aan de buitenzijde van de kom dus komt later pas in aanraking met de gist. Maar je hebt volkomen gelijk het kan ook later.
Eet smakelijk
dawh zegt:
derbyke zegt:
René zegt:
Je kan het door het deeg doen!! Maar ik doe het als laatste over de pizza.
Groetjes René