Recept
« Terug naar recepten
Pizza met chorizo en olijven
PT250M
Pizza met chorizo en olijven
Een heerlijk pizza met chorizo en olijven recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Pizza met chorizo en olijven te bereiden
Los de verkruimelde gist op in het lauwe water. Zeef de bloem met het zout. Maak een kuiltje in het bloemhoopje. Schenk er het gistpapje in. Kneed goed door. Voeg er de olijfolie aan toe. Kneed 10 minuten door, tot het deeg elastisch is. Verdeel het in bolletjes van 125g.
Laat ze, afgedekt met een lichtjes vochtige keukenhanddoek, ten minste 3 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op minimaal 250°C. Rol op een met bloem bestoven werkvlak en met een met bloem bestoven deegrol de bolletjes zo dun mogelijk uit. Maak een opstaand boordje door het deeg op een centimeter van de rand stevig met de vingertoppen in de drukken.
Snij de chorizo in ringetjes.
Bestrijk de pizzabodems met de tomatenpuree. Strooi er de geraspte mozzarella op. Beleg met plakjes chorizo en olijfringetjes. Besprenkel lichtjes met olijfolie.
Bak de pizza's 4 tot 5 minuten onderaan in de hete oven.
Laat ze, afgedekt met een lichtjes vochtige keukenhanddoek, ten minste 3 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op minimaal 250°C. Rol op een met bloem bestoven werkvlak en met een met bloem bestoven deegrol de bolletjes zo dun mogelijk uit. Maak een opstaand boordje door het deeg op een centimeter van de rand stevig met de vingertoppen in de drukken.
Snij de chorizo in ringetjes.
Bestrijk de pizzabodems met de tomatenpuree. Strooi er de geraspte mozzarella op. Beleg met plakjes chorizo en olijfringetjes. Besprenkel lichtjes met olijfolie.
Bak de pizza's 4 tot 5 minuten onderaan in de hete oven.
amanda kroon chantal zegt: