KookJij

Pizza verde met milde geitenkaas

Een heerlijk pizza verde met milde geitenkaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 2-4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: landanakaas.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pizza verde met milde geitenkaas te bereiden

Meng de melk met de gist en de suiker. Laat dit 10 min. staan. Meng de bloem, zout, kruiden, 1 teen geperste knoflook en olijfolie door elkaar en giet er de melk bij. Kneed het deeg met de hand of mixer met deeghaken tot een bal. Dek het deeg af en laat 30-60 min. rijzen. Rol er vervolgens een bodem van en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Snijd de tomaten in plakjes en verdeel over de deegbodem. Bestrooi naar smaak met oregano. Verwarm de boter in een grote pan, pers de 2 tenen knoflook erboven uit en voeg de verse spinazie toe. Roer regelmatig om. Breng op smaak met zout & peper. Verdeel de spinazie over de deegbodem samen met de blokjes ham. Rasp de geitenkaas en strooi over de pizza. De pizza bij 50° C in de voorverwarmde oven 10 minuten verwarmen, daarna met 200° C in ca. 25-30 minuten afbakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst