Recept
« Terug naar recepten
Pizzeta met paprika en spinazie
PT210M
Pizzeta met paprika en spinazie
Een heerlijk pizzeta met paprika en spinazie recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Pizzeta met paprika en spinazie te bereiden
Verkruimel de gist in het lauwe water. Zeef de bloem met een snuifje zout. Maak in het midden een kuiltje. Schenk er het gistpapje en de olijfolie in. Kneed stevig door. Laat de deegbal, afgedekt, 2 uur rijzen op kamertemperatuur. Schil de paprika's en verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snij ze in stukjes en stoof ze gaar in 1 eetlepel olijfolie met wat peper en zout. Pureer de paprika's met de staafmixer. Snij de fontina in fijne plakjes. Pel en hak de knoflook. Spoel de spinazieblaadjes, laat ze goed uitlekken.
Verwarm de oven voor op 210°C. Kneed het deeg nog eens goed door. Verdeel het in vier porties. Rol ze 2mm dik uit met de deegrol, op een met bloem bestoven werkvlak. Verdeel de paprikacoulis over de deegplakjes. Leg er de fontina, de spinazie en de knoflook op.
Besprenkel lichtjes met olijfolie. Bak de pizzeta's 15 minuten in het midden van de oven.
Verwarm de oven voor op 210°C. Kneed het deeg nog eens goed door. Verdeel het in vier porties. Rol ze 2mm dik uit met de deegrol, op een met bloem bestoven werkvlak. Verdeel de paprikacoulis over de deegplakjes. Leg er de fontina, de spinazie en de knoflook op.
Besprenkel lichtjes met olijfolie. Bak de pizzeta's 15 minuten in het midden van de oven.