Dit lekkere smeersel is heerlijk met stokbrood of Turks brood. Lekker bij de bbq. of bij gegrild vlees.
Tipiti kan ook als onderdeel van een buffet geserveerd worden.
Recept
« Terug naar recepten
Tipiti - Grieks voorgerecht met feta en paprika
PT10M
Tipiti - Grieks voorgerecht met feta en paprika
Tipiti is een Grieks voorgerecht (hapje )gemaakt van feta, yoghurt, olijfolie, rode paprika en pepertjes.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
ooit uit een krant gehaald
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tipiti - Grieks voorgerecht met feta en paprika te bereiden
- Was de paprikas en pepertjes. Maak ze schoon, verwijder de zaadjes en snij ze in ragfijne reepjes. Pel de knoflook.
- Verhit de olijfol ie in een koekenpanen en fruit hierin de pepertjes en de paprika plm. 10 minuten. Maak op smaak met zout en peper.
- Knoflook er boven uitpersen. Nogmaals 2 a 3 minuten fruiten. Af laten koelen
- Mengsel samen met de feta en yoghurt in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer tot een glad mengsel pureren.In de koelkast afgedekt bewaren (kan een paar dagen!)