Recept
« Terug naar recepten
Plaattaart met kipshoarma
PT20M
Plaattaart met kipshoarma
We zijn weer eens de keuken in gedoken om een lekkere plaattaart te maken en niet zomaar een, nee een plaattaart met kipshoarma. Erg lekker en ontzettend makkelijk om te maken. In ongeveer 10 minuten staat het recept in de oven en heb je bijvoorbeeld nog even de tijd om een lekkere salade te maken of wat groente te koken.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lekker en simpel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Plaattaart met kipshoarma te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het bladerdeeg uit over een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Prik wat gaatjes in het bladerdeeg om te voorkomen dat het heel erg gaat opbollen in de oven.
- Smeer een laagje barbecuesaus over het bladerdeeg.
- Snijd de ui in halve ringen en de paprika in reepjes.
- Verdeel de ui en de paprika over het bladerdeeg.
- Wij hadden kippendijfilet in huis die al gekruid was, heb je dit niet breng dan eerst de kip op smaak met kipkruiden.
- Verdeel de gekruide kip over de plaattaart.
- Bak de plaattaart mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten.
- Maak ondertussen de knoflooksaus.
- Doe de mayonaise, Griekse yoghurt en kruiden in een bakje.
- Pers een teentje knoflook boven het bakje en roer alles goed door.
- Als de plaattaart mooi goudbruin is en de kip is gaar, haal je hem uit de oven.
- Verdeel de rucola en knoflooksaus over de taart en aan tafel.
Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)
Tip: Het is ook lekker om nog wat komkommer en tomaat over de plaattaart te verdelen zodra hij uit de oven komt.