Recept
« Terug naar recepten
Plattekaastaart met aardbeien
PT60M
Plattekaastaart met aardbeien
Een heerlijk plattekaastaart met aardbeien recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kaasrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Plattekaastaart met aardbeien te bereiden
De geplette koekjes mengen met de boter en de suiker en verdelen over de bodem van een springvorm.
Mooi glad strijken en in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 minuten laten bakken. Laten afkoelen.
De room stijfkloppen en de eiwitten tot stevige sneeuw kloppen en beide verder laten opstijven in de koelkast.
Een paar mooie aardbeien apart houden voor de versiering en de rest kleinsnijden.
De eierdooiers op een laag pitje opkloppen met sinaasappelsap en suiker en daarin de gelatine laten smelten. Van het vuur nemen en mengen met de verse kaas, de room en de stukjes aardbei.
Op het laatste er de eiwitsneeuw doorspatelen. Op de koekjesbodem scheppen, garneren met partjes aardbei en takjes verse munt en een paar uur laten opstijven in de koelkast alvorens te ontvormen.
Mooi glad strijken en in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 minuten laten bakken. Laten afkoelen.
De room stijfkloppen en de eiwitten tot stevige sneeuw kloppen en beide verder laten opstijven in de koelkast.
Een paar mooie aardbeien apart houden voor de versiering en de rest kleinsnijden.
De eierdooiers op een laag pitje opkloppen met sinaasappelsap en suiker en daarin de gelatine laten smelten. Van het vuur nemen en mengen met de verse kaas, de room en de stukjes aardbei.
Op het laatste er de eiwitsneeuw doorspatelen. Op de koekjesbodem scheppen, garneren met partjes aardbei en takjes verse munt en een paar uur laten opstijven in de koelkast alvorens te ontvormen.
bertal zegt:
Ben benieuwd hoe het gesmaakt heeft, wij vonden het heerlijk
succes :);)
m.v.g. Bert Allers