Recept
« Terug naar recepten
Poffert
PT25M
Poffert
Een heerlijk poffert recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Poffert te bereiden
Klop het ei los met de melk en giet dit over het brood. Schep de appel, banaan, rozijnen, bruine suiker en het sinaasappelsap erbij en kneed alles met de hand tot een stevig geheel. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en laat hierin de helft van de boter smelten. Schep het broodbeslag in de pan. Bak het beslag 10-15 minuten tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant is gestold. Laat de poffert uit de pan op een grote deksel glijden. Smelt de rest van de boter in de pan en laat de koek met de ongebakken kant in de pan glijden. Bak 10 minuten totdat ook deze kant gaar en bruin is. Serveer direct. Lekker met roomboter en bruine suiker erover.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Banaffie zegt:
Willemien uit Canada zegt:
Willemien uit Canada zegt:
Groetjes Willemien:p:p
derbyke zegt:
lotte1 zegt:
Anderhalf brood wordt hiermee bedoeld. Gisteren heb ik dit ook al beantwoord, is waarschijnlijk door webmaster verwijderd??:(
lotte1 zegt:
anita43 zegt: