Recept
« Terug naar recepten
Poire belle Hélène
PT20M
Poire belle Hélène
Een heerlijk poire belle hélène recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
AH
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Poire belle Hélène te bereiden
Schil de peren met een dunschiller. Halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis. Doe de suiker met 500 ml. water in een pan, breng aan de kook en laat de suiker oplossen. Voeg de sinaasappelschil, het kaneelstokje én de kruidnagel toe aan de suikersiroop. Leg de peren in de suikersiroop en houd 5 min. tegen de kook aan.
Verwarm ondertussen de slagroom in een steelpan tot net onder het kookpunt. Neem de pan van het vuur en laat de chocolade smelten in de warme room. Roer de chocoladesaus door met een garde.
Verdeel de gepocheerde peren over 4 borden en schep er een bol vanille roomijs bij. Schenk de warme chocoladesaus erover en serveer direct.
Verwarm ondertussen de slagroom in een steelpan tot net onder het kookpunt. Neem de pan van het vuur en laat de chocolade smelten in de warme room. Roer de chocoladesaus door met een garde.
Verdeel de gepocheerde peren over 4 borden en schep er een bol vanille roomijs bij. Schenk de warme chocoladesaus erover en serveer direct.
hns zegt:
:):)