KookJij

Poire belle Hélène

Een heerlijk poire belle hélène recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: AH
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Poire belle Hélène te bereiden

Schil de peren met een dunschiller. Halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis. Doe de suiker met 500 ml. water in een pan, breng aan de kook en laat de suiker oplossen. Voeg de sinaasappelschil, het kaneelstokje én de kruidnagel toe aan de suikersiroop. Leg de peren in de suikersiroop en houd 5 min. tegen de kook aan.
Verwarm ondertussen de slagroom in een steelpan tot net onder het kookpunt. Neem de pan van het vuur en laat de chocolade smelten in de warme room. Roer de chocoladesaus door met een garde.
Verdeel de gepocheerde peren over 4 borden en schep er een bol vanille roomijs bij. Schenk de warme chocoladesaus erover en serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Heb het aan mn favourieten toegevoegd, bedankt Hans (van mij krijg je een 8)


:):)
bengel6300

bengel6300 zegt:
hihi Maison Alvard missen is menselijk ik doe dat ook soms da-ag Raymonda:o
maisonsalvard

maisonsalvard zegt:
Heb het direct aangepast...:?
bengel6300

bengel6300 zegt:
Wel terug een lekker gerechtje als dessert misschien?:?