Recept
« Terug naar recepten
Pompelmoestaart met kokos
PT90M
Pompelmoestaart met kokos
Een heerlijk pompelmoestaart met kokos recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompelmoestaart met kokos te bereiden
1. Meng voor het deeg de bloem met het amandelpoeder. Snij de boter in dobbelsteentjes en kneed ze door de bloem. Kneed er vervolgens de eidooiers en de suiker door. Maak een bol van het deeg, verpak het in plastic folie en laat het een uur in de koelkast rusten. Vet een taartvorm in, rol het deeg uit en verdeel het over de vorm. Laat 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 190°C.
2. Pers de pompelmoes. Meng voor de vulling het kokospoeder met de suiker, het pompelmoessap, de gesmolten boter, de room en het ei. Giet de vulling in het deeg en bak nog eens 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Laat afkoelen en werk af met heel fijne partjes pompelmoes en kokospoeder.
2. Pers de pompelmoes. Meng voor de vulling het kokospoeder met de suiker, het pompelmoessap, de gesmolten boter, de room en het ei. Giet de vulling in het deeg en bak nog eens 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Laat afkoelen en werk af met heel fijne partjes pompelmoes en kokospoeder.