Recept
« Terug naar recepten
Pompoen-Cremesoep met Gember
PT30M
Pompoen-Cremesoep met Gember
Een heerlijk pompoen-cremesoep met gember recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan van der zwaag
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
http://www.lekkerplantaardig.net/kerst2000.htm#pompoensoep
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoen-Cremesoep met Gember te bereiden
Bak de pompoen met de grof gesneden ui ca. 5 minuten in wat olie. Voeg dan de groentebouillon en de knoflook toe en laat e.e.a. zo'n 25 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en voeg dan de geraspte gember toe. Laat de soep nog 5 minuten staan. Serveer de soep met verse koriander, flinterdunne plakjes gember, geroosterde pompoenpitten en een wolkje soja-room.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bobby zegt:
marc zegt: