Recept
« Terug naar recepten
Pompoen-kastanjecrème met gerookte eendenborst
PT45M
Pompoen-kastanjecrème met gerookte eendenborst
Een heerlijk pompoen-kastanjecrème met gerookte eendenborst recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Yunomi
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoen-kastanjecrème met gerookte eendenborst te bereiden
Snij de pompoen doormidden. Haal het vruchtvlees voorzichtig uit de pompoenen en verwijder de pitten. Zorg dat je de schil niet breekt of doet barsten.
Pel en snipper de ui. Verhit wat Solo in een pot en stoof de ui. Voeg het pompoenvlees, de tijm en kastanjes toe en overgiet met een bodempje water. Laat 30 minuten koken.
Pureer het geheel fijn met een mixer. Voeg de Solo Delifine, peper en zout toe.
Schep deze crème in de pompoenen. Voeg er enkele stukjes gerookte eendenborst aan toe en besprenkel met een beetje notenolie. Werk tot slot af met enkele blaadjes munt en amandelschilfers.
Pel en snipper de ui. Verhit wat Solo in een pot en stoof de ui. Voeg het pompoenvlees, de tijm en kastanjes toe en overgiet met een bodempje water. Laat 30 minuten koken.
Pureer het geheel fijn met een mixer. Voeg de Solo Delifine, peper en zout toe.
Schep deze crème in de pompoenen. Voeg er enkele stukjes gerookte eendenborst aan toe en besprenkel met een beetje notenolie. Werk tot slot af met enkele blaadjes munt en amandelschilfers.