Recept
« Terug naar recepten
Pompoen met dillesaus
PT15M
Pompoen met dillesaus
Een heerlijk pompoen met dillesaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
joshua mulders
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
140 kCal energie
4 Gram eiwit
3 Gram vet
26 Gram koolhydraten
4 Gram eiwit
3 Gram vet
26 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
joshua
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoen met dillesaus te bereiden
Schil de pompoen, verwijder de strengen en pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Kook de pompoen in water met zout en 1 eetlepel dille in ± 20 minuten gaar.
Meng de maïzena met de koffieroom tot een glad papje en verdun dit met de yoghurt.
Breng de bouillon aan de kook en voeg onder goed roeren het papje toe. Laat de saus al roerend aan de kook komen.
Maak de saus op smaak met peper, weinig zout en de rest van de dille.
Giet de gare pompoen af en meng de saus er door.
Kook de pompoen in water met zout en 1 eetlepel dille in ± 20 minuten gaar.
Meng de maïzena met de koffieroom tot een glad papje en verdun dit met de yoghurt.
Breng de bouillon aan de kook en voeg onder goed roeren het papje toe. Laat de saus al roerend aan de kook komen.
Maak de saus op smaak met peper, weinig zout en de rest van de dille.
Giet de gare pompoen af en meng de saus er door.