Heerlijk op warme dagen.
Als amuse in een klein espresso-kopje vooraf bij een etentje.
De soep kan ook warm worden gegeten.
Recept
« Terug naar recepten
Pittige koude broccolisoep (ook lekker als amuse )
PT20M
Pittige koude broccolisoep (ook lekker als amuse )
Ook van broccoli kun je een heerlijke koude soep maken. Deze soep is lekker pittig en toch romig door de yoghurt. De soep heeft een pittige zacht zure smaak. Wij vonden de soep erg lekker.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Amuse
- > Low Carb - Voorgerechten
- > Soepen - met Zuivel
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige koude broccolisoep (ook lekker als amuse ) te bereiden
- Was de struiken broccoli. Snij van de stronk plm. 3 cm. Van de onderkant en gooi dit weg. Gebruik de rest van de broccoli.
- Snij de stronk in kleine stukken.
- Pel en de ui en de knoflook. Snij deze in grove stukken.
- Snij de Spaanse peper in kleine stukjes.
- Verhit de olie en bak hierin de ui, peper en knoflook omscheppend plm. 2 minuten. Voeg de broccoli toe en bak al roerend 1 minuut mee.
- Voeg zoveel water toe, dat de broccoli net niet onderstaat. Bouillontabletten toevoegen. Broccoli aan de kook brengen en ± 15 minuten koken.
- Pan van het vuur nemen en broccoli pureren met de staafmixer of keukenmachine.
- Soep eventueel nog op smaak maken met balsamico-azijn, peper en zout.
- Soep laten afkoelen en de yoghurt en fijngehakte dille erdoor roeren.
- Garneer met wat dille.