Aangezien er behoorlijk wat pompoenen van ons "kostgrondje" geoogst konden worden, ben ik maar eens wat gaan experimenteren.
Met de kruiden moet je spelen. Mijn motto: tussentijds proeven!
Mocht je het schoonmaken van pompoen een lastig klusje vinden, kun je het schillen makkelijker maken door de pompoen voor 5 minuten in zijn geheel te koken in een grote pan met water.
Recept
« Terug naar recepten
Pompoen met gember en steranijs (zoetzuur)
PT60M
Pompoen met gember en steranijs (zoetzuur)
Een heerlijk pompoen met gember en steranijs (zoetzuur) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Crea Anna
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoen met gember en steranijs (zoetzuur) te bereiden
Maak de pompoen schoon en snij in blokjes van ong 2 x 2 cm.
Schil de gember en schaaf deze in dunne plakjes.
Breng de ingredienten, behalve de pompoen, aan de kook.
Voeg de pompoen toe en breng opnieuw aan de kook. Laat dit geheel op een laag vuurtje zo'n 5 - 10 minuten beetgaar worden.
Verwijder de pompoen uit het kookvocht met een schuimspaan en vul de potten. Laat het azijnmengsel nog even opkoken en vul de potten volledig af met de hete vloeistof en sluit ze.
Laat ze ondersteboven afkoelen.
Schil de gember en schaaf deze in dunne plakjes.
Breng de ingredienten, behalve de pompoen, aan de kook.
Voeg de pompoen toe en breng opnieuw aan de kook. Laat dit geheel op een laag vuurtje zo'n 5 - 10 minuten beetgaar worden.
Verwijder de pompoen uit het kookvocht met een schuimspaan en vul de potten. Laat het azijnmengsel nog even opkoken en vul de potten volledig af met de hete vloeistof en sluit ze.
Laat ze ondersteboven afkoelen.
Anna zegt: