Recept
« Terug naar recepten
Pompoenlasagne
PT90M
Pompoenlasagne
Een heerlijk pompoenlasagne recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Evavzw
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoenlasagne te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak de groentesaus: stoof de ui en knoflook in olijfolie tot de ui glazig wordt. Voeg het paprikapoeder, de provençaalse kruiden en de rozemarijn toe en laat even meebakken. Voeg vervolgens de verse paprika toe en laat enkele minuten meebakken. Blus met de sojasaus. Roer de champignons bij de paprika en bak tot ze gaar zijn. Voeg de pompoen en linzen toe en roer alles goed om. Giet de tomatenstukjes en de groentebouillon bij de groenten en laat alles gedurende 30 minuten rustig gaar sudderen. Roer het geheel regelmatig om en giet eventueel een scheutje water bij de groenten als ze dreigen aan te bakken.
Maak de bechamelsaus: maak een roux van de sojaboter en de bloem. Giet in kleine hoeveelheden de sojamelk en bouillon bij de roux en roer stevig tot je een gladde saus bekomt. De saus is beter iets te slap dan te stevig: de lasagnevellen nemen tijdens het garen veel vocht op. Roer de gistvlokken bij de saus en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Leg afwisselend een laag groentesaus, een laag lasagnevellen, een laag bechamelsaus en een laag lasagnevellen in een ovenschaal. Eindig met een laag bechamelsaus. Bestrooi met de geroosterde noten en het paneermeel. Leg nog enkele klontjes sojaboter bovenop de nootjes, dat zorgt voor een goudbruin korstje. Plaats de lasagne 30 à 40 minuten in de oven.
Maak de groentesaus: stoof de ui en knoflook in olijfolie tot de ui glazig wordt. Voeg het paprikapoeder, de provençaalse kruiden en de rozemarijn toe en laat even meebakken. Voeg vervolgens de verse paprika toe en laat enkele minuten meebakken. Blus met de sojasaus. Roer de champignons bij de paprika en bak tot ze gaar zijn. Voeg de pompoen en linzen toe en roer alles goed om. Giet de tomatenstukjes en de groentebouillon bij de groenten en laat alles gedurende 30 minuten rustig gaar sudderen. Roer het geheel regelmatig om en giet eventueel een scheutje water bij de groenten als ze dreigen aan te bakken.
Maak de bechamelsaus: maak een roux van de sojaboter en de bloem. Giet in kleine hoeveelheden de sojamelk en bouillon bij de roux en roer stevig tot je een gladde saus bekomt. De saus is beter iets te slap dan te stevig: de lasagnevellen nemen tijdens het garen veel vocht op. Roer de gistvlokken bij de saus en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Leg afwisselend een laag groentesaus, een laag lasagnevellen, een laag bechamelsaus en een laag lasagnevellen in een ovenschaal. Eindig met een laag bechamelsaus. Bestrooi met de geroosterde noten en het paneermeel. Leg nog enkele klontjes sojaboter bovenop de nootjes, dat zorgt voor een goudbruin korstje. Plaats de lasagne 30 à 40 minuten in de oven.