Recept
« Terug naar recepten
Pompoensoep
PT30M
Pompoensoep
Een heerlijk pompoensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Harry Vanderzaken
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Harry Vanderzaken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoensoep te bereiden
Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snij deze in grove stukken.
Snipper de ui en fruit deze samen met de knoflook in de olijfolie. Voeg daarna de stukken pompoen en de tomaten toe... bak dit circa 15 minuten op laag vuur.
Voeg de krachtbouillon kipfilet met 3 potten water toe.
Kook 15 a 20 minuten tot de pompoen blokjes gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de prei ringen toe tot nog 10 a 15 minuten pruttelen.
Strooi de fijn gehakte bieslook als garnering over de soep en serveer het met geroosterd brood.
Snipper de ui en fruit deze samen met de knoflook in de olijfolie. Voeg daarna de stukken pompoen en de tomaten toe... bak dit circa 15 minuten op laag vuur.
Voeg de krachtbouillon kipfilet met 3 potten water toe.
Kook 15 a 20 minuten tot de pompoen blokjes gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de prei ringen toe tot nog 10 a 15 minuten pruttelen.
Strooi de fijn gehakte bieslook als garnering over de soep en serveer het met geroosterd brood.
Mijn kookverhaal (Harry Vanderzaken)
Smul festijn soep.