Recept
« Terug naar recepten
Pompoensoep 2
PT40M
Pompoensoep 2
Een heerlijk pompoensoep 2 recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoensoep 2 te bereiden
Pel en snipper de ui
Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Smelt de boter in een grote pan.
Fruit de ui.
Voeg de pompoen en kippenbouillon toe.
Laat de pompoen in circa 15 min. gaar koken.
Zeef de soep (bewaar de bouillon) en pureer het geheel in de keukenmachine of met een staafmixer.
Doe de puree terug in de bouillon.
Breng de soep op smaak met zout, peper en suiker.
Roer vlak voor het opdienen de créme fraiche erdoor.
Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Smelt de boter in een grote pan.
Fruit de ui.
Voeg de pompoen en kippenbouillon toe.
Laat de pompoen in circa 15 min. gaar koken.
Zeef de soep (bewaar de bouillon) en pureer het geheel in de keukenmachine of met een staafmixer.
Doe de puree terug in de bouillon.
Breng de soep op smaak met zout, peper en suiker.
Roer vlak voor het opdienen de créme fraiche erdoor.