NOTA BENE:
1).Voor een vegetarische soep gebruike men groente -bouillon, anders kippenbouillon.
2).De soep kan worden opgeleukt met oosterse groenten:
-klein gesneden paksoi
-klein gesneden spitskool
-klein gesneden paddenstoelen,enz.
3).De smaak kan worden verdiept met bv.garnalen, stukjes kip en of vlees, gehaktballetjes,enz.
4).Men kan een hele milde curry nemen of een hele scherpe.
5).Je kunt er nog fijn gesneden rode basilicumblaadjes op strooien of fijn gesneden korianderblad.
Recept
« Terug naar recepten
Pompoensoep met een Thaise Draai
PT45M
Pompoensoep met een Thaise Draai
Een heerlijk pompoensoep met een thaise draai recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoensoep met een Thaise Draai te bereiden
1).Verhit de olie in een grote braadpan en laat daarin de ui, knoflook en gember aanfruiten tot de uien glazig zijn geworden.
2).Voeg dan toe de bouillon, de kerrie en de blokjes pompoen. Breng aan de kook en laat dit sudderen tot de pompoen zacht is geworden.
3).Nu de kokosroom er bij voegen en al roerend aan de kook brengen.
4).Pureer de "soep in wording" (met een staafmixer of in een blender).
5).Nu nog eens na warmen en op smaak brengen met zout en peper.
2).Voeg dan toe de bouillon, de kerrie en de blokjes pompoen. Breng aan de kook en laat dit sudderen tot de pompoen zacht is geworden.
3).Nu de kokosroom er bij voegen en al roerend aan de kook brengen.
4).Pureer de "soep in wording" (met een staafmixer of in een blender).
5).Nu nog eens na warmen en op smaak brengen met zout en peper.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
liske zegt:
Laila zegt: