KookJij

Pompoensoep Variatie I

Een heerlijk pompoensoep variatie i recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pompoensoep Variatie I te bereiden

1).Verhit in een grote pan de olie en fruit hierin aan de ui, knoflook, paprika, paprikapoeder, komijn en sambal.
2).Wanneer de uien glazig zijn en beginnen te verkleuren, de pompoen er bij doen en even flink opbakken, terwijl we flink roeren. Doe dat zo'n 5 minuten.
3).Doe de kippenbouillon er bij en breng aan de kook
4).Breng intussen de room apart aan de kook en doe die bij de soep in wording als die begint te koken.
5).Zet vuur laag en laat de massa 30 minuten koken.
6).Dan pureren in de blender of met een staafmixer. Zorg dat het een gladde massa wordt.
7).Dan de massa door een zeef storten en zo min mogelijk overhouden in de zeef door de vaste massa door de zeef te drukken.
8).Breng opnieuw aan de kook en dien heet op.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel de soep in voorverwarmde borden en doe er een eetlepel sourcream op. Bestrooi met korianderblaadjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst