Recept
« Terug naar recepten
Pompoensoep
PT30M
Pompoensoep
Een heerlijk pompoensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
annet geelhoed
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoensoep te bereiden
Snij de pompoen en uien klein. Doe de boter in een pan en doe hier de spek bij bak dit een paar minuten, haal het spek er uit en hou het apart. Fruit de uien een paar minuten en doe dan de kerrie, pompoen blokjes er bij fruit dit ook 3 minuten, voeg dan de bouillon en laurierbladen er bij, laat dit 20 minuten pruttelen.
Verwijderd de laurier en pureer de soep, breng het weer aan de kook en breng op smaak met peper, zoete ketjap. Roer de selderij, peterselie en creme fraiche toe.
Verwijderd de laurier en pureer de soep, breng het weer aan de kook en breng op smaak met peper, zoete ketjap. Roer de selderij, peterselie en creme fraiche toe.