Recept
« Terug naar recepten
Pompoentaart met Philadelphia
PT65M
Pompoentaart met Philadelphia
Een heerlijk pompoentaart met philadelphia recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
philadelphia.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoentaart met Philadelphia te bereiden
Verwijder de taaie schil van de pompoen, snijd hem in twee, haal de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes leg in een schaal voor microgolf en laat 8 minuten garen in de microgolf, halverwege de kooktijd omroeren. Laat uitlekken in een vergiet.
Verwarm de oven voor op thermostaat 6 – 180°C.
Giet de spekreepjes in een kom kokend water en giet af na 2 minuten kooktijd.
Rol het verse brokkeldeeg open in een taartvorm.
Doe de pompoen in een kom en pureer met een pureerstamper. Voeg er de Philadelphia, de spekreepjes en de geklopte eieren, doe er zout, peper en muskaatnoot bij, goed mengen en spreid uit over de taartbodem. Maak het oppervlak egaal en laat de taart 35 minuten bakken in de oven.
Dien warm op, vergezeld van een slaatje, als voorgerecht of kleine schotel.
Verwarm de oven voor op thermostaat 6 – 180°C.
Giet de spekreepjes in een kom kokend water en giet af na 2 minuten kooktijd.
Rol het verse brokkeldeeg open in een taartvorm.
Doe de pompoen in een kom en pureer met een pureerstamper. Voeg er de Philadelphia, de spekreepjes en de geklopte eieren, doe er zout, peper en muskaatnoot bij, goed mengen en spreid uit over de taartbodem. Maak het oppervlak egaal en laat de taart 35 minuten bakken in de oven.
Dien warm op, vergezeld van een slaatje, als voorgerecht of kleine schotel.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
svermaut zegt:
Nog dit er bestaan ook vegetarische spekreepjes bv van Tivall.
Carla Colmans zegt: