KookJij

Pompoentaart met Philadelphia

Een heerlijk pompoentaart met philadelphia recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: philadelphia.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pompoentaart met Philadelphia te bereiden

Verwijder de taaie schil van de pompoen, snijd hem in twee, haal de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes leg in een schaal voor microgolf en laat 8 minuten garen in de microgolf, halverwege de kooktijd omroeren. Laat uitlekken in een vergiet.
Verwarm de oven voor op thermostaat 6 – 180°C.
Giet de spekreepjes in een kom kokend water en giet af na 2 minuten kooktijd.
Rol het verse brokkeldeeg open in een taartvorm.
Doe de pompoen in een kom en pureer met een pureerstamper. Voeg er de Philadelphia, de spekreepjes en de geklopte eieren, doe er zout, peper en muskaatnoot bij, goed mengen en spreid uit over de taartbodem. Maak het oppervlak egaal en laat de taart 35 minuten bakken in de oven.
Dien warm op, vergezeld van een slaatje, als voorgerecht of kleine schotel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Carla Colmans

Carla Colmans zegt:
Bedankt voor de snelle reactie. Ik ga het beslist uitproberen.
svermaut

svermaut zegt:
Absoluut, en, naar wens kan je gerust een vegetarische vleesvervanger of paddestoelen, vis,... toevoegen, om wat meer diepgang aan't basisrecept te geven. Toch wanneer je beslist de spekreepjes er uit te laten.
Nog dit er bestaan ook vegetarische spekreepjes bv van Tivall.
Carla Colmans

Carla Colmans zegt:
Kan het ook zonder spek?