KookJij

Pompoentaart met walnoten

Een heerlijk pompoentaart met walnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Culinair Ambiance
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pompoentaart met walnoten te bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden C.
Maak de vulling
Meng de eieren en de pompoenpuree, voeg de suiker, room, kaneelpoeder en gehakte walnoten toe.
Vul de taartvorm met de pompoencréme
Bak de taart oneveer 30 á 40 min op 175 graden C. tot de vulling enkel nog in het midden licht vloeibaar is.
Haal de taart uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster, de taartvulling zal nu verder stollen.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bestrooi de taart met griessuiker, brand ze met een gasbrander lichtjes af zoals voor een créme brulee of zet ze nog kort onder de grill op 220 graden C.
Serveer met enkele walnoten als garnituur.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst