Recept
« Terug naar recepten
Pompoentaart met walnoten
PT60M
Pompoentaart met walnoten
Een heerlijk pompoentaart met walnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Culinair Ambiance
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoentaart met walnoten te bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden C.
Maak de vulling
Meng de eieren en de pompoenpuree, voeg de suiker, room, kaneelpoeder en gehakte walnoten toe.
Vul de taartvorm met de pompoencréme
Bak de taart oneveer 30 á 40 min op 175 graden C. tot de vulling enkel nog in het midden licht vloeibaar is.
Haal de taart uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster, de taartvulling zal nu verder stollen.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bestrooi de taart met griessuiker, brand ze met een gasbrander lichtjes af zoals voor een créme brulee of zet ze nog kort onder de grill op 220 graden C.
Serveer met enkele walnoten als garnituur.
Maak de vulling
Meng de eieren en de pompoenpuree, voeg de suiker, room, kaneelpoeder en gehakte walnoten toe.
Vul de taartvorm met de pompoencréme
Bak de taart oneveer 30 á 40 min op 175 graden C. tot de vulling enkel nog in het midden licht vloeibaar is.
Haal de taart uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster, de taartvulling zal nu verder stollen.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bestrooi de taart met griessuiker, brand ze met een gasbrander lichtjes af zoals voor een créme brulee of zet ze nog kort onder de grill op 220 graden C.
Serveer met enkele walnoten als garnituur.