Wees niet bang dit gerecht te serveren als er kinderen zijn,want de alcohol is door het koken verdampt
Een heerlijk winters recept en het zal je smaken als je een paar rondjes hebt geschaatst op natuurijs
Recept
« Terug naar recepten
Port rodekool
PT45M
Port rodekool
Een heerlijk port rodekool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5-6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
receptenmap met winterkost
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Port rodekool te bereiden
☻Schaaf de rode kool (5 min)
☻Wassen,laat uitlekken
☻Appels schillen,klokhuis verwijderen + in blokjes
☻Boter smelten,bak de appelstukjes
☻Bestrooi met suiker en laat even kleuren
☻Toevoegen kool,kruidnagels,kaneelstokje,(appel)azijn
z+p en bodempje water .
☻Kook ca 35 min tot de kool zacht is
☻Giet het vocht af,maar houdt wat over om de maizena en
de port te mengen.
☻Voeg in scheutjes toe aan de kool, goed doorroeren
☻Doe er evt z+p bij
☻kaneelstokje+kruidnagels eruit vissen.....
☻Serveer het heet met een lekker stukje vlees en
aardappelpuree
☻Wassen,laat uitlekken
☻Appels schillen,klokhuis verwijderen + in blokjes
☻Boter smelten,bak de appelstukjes
☻Bestrooi met suiker en laat even kleuren
☻Toevoegen kool,kruidnagels,kaneelstokje,(appel)azijn
z+p en bodempje water .
☻Kook ca 35 min tot de kool zacht is
☻Giet het vocht af,maar houdt wat over om de maizena en
de port te mengen.
☻Voeg in scheutjes toe aan de kool, goed doorroeren
☻Doe er evt z+p bij
☻kaneelstokje+kruidnagels eruit vissen.....
☻Serveer het heet met een lekker stukje vlees en
aardappelpuree
bametz-saffrie zegt: