Recept
« Terug naar recepten
Port Salut Bonbons
PT15M
Port Salut Bonbons
Een heerlijk port salut bonbons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kaas.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Port Salut Bonbons te bereiden
Snijd de kaas in 8 of 10 plakjes.
Verwarm de appelstroop samen met de port.
Roer er als het kookt de agar-agar door, breng het opnieuw aan de kook en laat het 2 minuten doorkoken.
Blijf goed roeren! Kleur de geschaafde amandelen in een droge koekenpan op een hoog vuur al omscheppend goudbruin.
Laat het port/appelstroopmengsel even iets afkoelen, prik de kaas op een vork, haal deze door het iets stijver geworden port/stroopmengsel en wentel ze daarna door de geschaafde amandelen.
Verwarm de appelstroop samen met de port.
Roer er als het kookt de agar-agar door, breng het opnieuw aan de kook en laat het 2 minuten doorkoken.
Blijf goed roeren! Kleur de geschaafde amandelen in een droge koekenpan op een hoog vuur al omscheppend goudbruin.
Laat het port/appelstroopmengsel even iets afkoelen, prik de kaas op een vork, haal deze door het iets stijver geworden port/stroopmengsel en wentel ze daarna door de geschaafde amandelen.