Je kunt de paddenstoelen al ruim van tevoren vullen en heel even kort voorbakken.
Lekker met stokbrood of ciabatta.
Recept
« Terug naar recepten
Portobello gevuld met mozarella, tomaat, pesto en pijnboompitten
PT15M
Portobello gevuld met mozarella, tomaat, pesto en pijnboompitten
De portobello is gevuld met een mengsel van mozzarella, vleestomaat en pesto. Op de bodem van de portobello heb ik eerst een laagje geraspte kaas gestrooid. Daarop het mozzarellamengsel en de pijnboompitten en daarna de paddenstoelen in de oven gebakken.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Portobello gevuld met mozarella, tomaat, pesto en pijnboompitten te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
- Verwijder de steeltjes uit de portobello. Verwijder eventueel ook de donkere sporen uit de portobello. Dit is niet noodzakelijk maar ik vind het smakelijker.
- Smeer de hoedjes van de paddenstoelen in met wat olijfolie.
- Maak een mengsel van de stukjes mozzarella, tomaat en pesto. Roer de balsamicoazijn erdoor en proef. Maak eventueel nog op smaak met peper.
- Verdeel de gerasptekaas over de bodem van de paddenstoelen. Vul de paddenstoelen met het mozzarellamengsel.
Verdeel de pijnboompitten erover. - Bak de paddenstoelen plm. 20 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven.