KookJij

Portugese Varkensstoof

Een heerlijk portugese varkensstoof recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 - 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Portugal
Keuken: Europese
Bron: Kennis uit Engeland
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Portugese Varkensstoof te bereiden

1).Laat in de pan de olie heet worden en fruit daarin aan de uien tot ze glazig zijn geworden. Doe daarna de knoflook er bij en roer nog eens 30 tellen om.
2).Haal van het vuur af en doe vervolgens alle ingredienten in de pan. Roer alles goed door, zodat het vlees in aanraking komt met alle smaken en doe het deksel op de pan. Zet de pan vervolgens 1 dag in de koeling.
3).Haal de pan uit de koeling, roer even om en laat op kamertemperatuur komen.
4).Breng de inhoud aan de kook (het gaat dan een beetje blubberen). Doe het deksel op de pan en zet 3 uur in de oven.
5).Haal de pan uit de oven, haal het deksel er af en kook langzaam op, totdat bijna al het vocht is verdwenen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er witte rijst bij en een salade.
Eet als warme snack.
Vul een broodje er mee met een paar blaadjes sla.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Tortie Jane, Aangezien het hier een stoofrecept betreft, moet je daarvoor geen dure stukken vlees in huis halen. Gewone varkenslapjes zijn prima. (Als er maar niet te veel vet aan zit).
Jan A.
tortie

tortie zegt:
Hallo,
Wilde vragen wat voor varkensvlees je hiervoor gebruikt. Bij voorbaat dank.
Jane