Geef er witte rijst bij en een salade.
Eet als warme snack.
Vul een broodje er mee met een paar blaadjes sla.
Recept
« Terug naar recepten
Portugese Varkensstoof
PT120M
Portugese Varkensstoof
Een heerlijk portugese varkensstoof recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
Kennis uit Engeland
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Portugese Varkensstoof te bereiden
1).Laat in de pan de olie heet worden en fruit daarin aan de uien tot ze glazig zijn geworden. Doe daarna de knoflook er bij en roer nog eens 30 tellen om.
2).Haal van het vuur af en doe vervolgens alle ingredienten in de pan. Roer alles goed door, zodat het vlees in aanraking komt met alle smaken en doe het deksel op de pan. Zet de pan vervolgens 1 dag in de koeling.
3).Haal de pan uit de koeling, roer even om en laat op kamertemperatuur komen.
4).Breng de inhoud aan de kook (het gaat dan een beetje blubberen). Doe het deksel op de pan en zet 3 uur in de oven.
5).Haal de pan uit de oven, haal het deksel er af en kook langzaam op, totdat bijna al het vocht is verdwenen.
2).Haal van het vuur af en doe vervolgens alle ingredienten in de pan. Roer alles goed door, zodat het vlees in aanraking komt met alle smaken en doe het deksel op de pan. Zet de pan vervolgens 1 dag in de koeling.
3).Haal de pan uit de koeling, roer even om en laat op kamertemperatuur komen.
4).Breng de inhoud aan de kook (het gaat dan een beetje blubberen). Doe het deksel op de pan en zet 3 uur in de oven.
5).Haal de pan uit de oven, haal het deksel er af en kook langzaam op, totdat bijna al het vocht is verdwenen.
deuxchapeaux zegt:
Jan A.