Recept
« Terug naar recepten
Pot au feu met kip
PT70M
Pot au feu met kip
Een heerlijk pot au feu met kip recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pot au feu met kip te bereiden
Was de aardappelen en groenten. Snijd de asperges in stukjes van 4 cm.
Kruid de stukken kip goed. Bak ze aan alle kanten in een beetje olie. Voeg tijm, laurierblaadjes en knoflook toe. Laat eventjes meesudderen en giet er koud water bij zodat alles goed bedekt is. Laat ca. 30 min. lichtjes sudderen en verwijder meermaals het schuim met een schuimspaan. Voeg de voorbereide groenten erbij en laat alles nog eens ca. 30 min. sudderen.
Breng op smaak met peper en zout.
Kruid de stukken kip goed. Bak ze aan alle kanten in een beetje olie. Voeg tijm, laurierblaadjes en knoflook toe. Laat eventjes meesudderen en giet er koud water bij zodat alles goed bedekt is. Laat ca. 30 min. lichtjes sudderen en verwijder meermaals het schuim met een schuimspaan. Voeg de voorbereide groenten erbij en laat alles nog eens ca. 30 min. sudderen.
Breng op smaak met peper en zout.