Recept
« Terug naar recepten
Potje van vleesblokjes, poserende sluimerwtjes en aardappeltjes
PT30M
Potje van vleesblokjes, poserende sluimerwtjes en aardappeltjes
Een heerlijk potje van vleesblokjes, poserende sluimerwtjes en aardappeltjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Yunomi
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Potje van vleesblokjes, poserende sluimerwtjes en aardappeltjes te bereiden
Meng het sinaasappelsap met de kerrie. Voeg de vleesblokjes toe en laat minimaal 5 minuten in deze marinade trekken (langer kan ook).
Maak de sluimerwtjes schoon en snijd de tomaten in partjes.
Schep het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Bewaar de marinade.
Verhit de margarine in een hapjes- of stoofpan en bak hierin de vleesblokjes 3 minuten. Voeg de aardappeltjes, de bouillon en de marinade toe en breng aan de kook. Laat met het deksel op de pan in ca. 8 minuten op een laag vuur pruttelen. Voeg de sluimerwtjes en tomaat toe en laat het husselpotje in ca. 8 minuten gaar worden.
Meng de maïzena met 2 eetlepels koud water en roer door het husselpotje. Laat nog 3 minuten zachtjes koken.
Verdeel het husselpotje over 4 diepe borden en bestrooi met de sesamzaadjes.
Maak de sluimerwtjes schoon en snijd de tomaten in partjes.
Schep het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Bewaar de marinade.
Verhit de margarine in een hapjes- of stoofpan en bak hierin de vleesblokjes 3 minuten. Voeg de aardappeltjes, de bouillon en de marinade toe en breng aan de kook. Laat met het deksel op de pan in ca. 8 minuten op een laag vuur pruttelen. Voeg de sluimerwtjes en tomaat toe en laat het husselpotje in ca. 8 minuten gaar worden.
Meng de maïzena met 2 eetlepels koud water en roer door het husselpotje. Laat nog 3 minuten zachtjes koken.
Verdeel het husselpotje over 4 diepe borden en bestrooi met de sesamzaadjes.